2011. július 28., csütörtök

Szathmári István: Alakzatlexikon - Jelenlegi ára: 4 910 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! AlakzatlexikonA könyv listaára: 5990 Ft. Leírás:
Nyelvészek, egyetemisták, magyartanárok, illetve a verstannal és retorikával behatóbban foglalkozó kutatók és laikusok számára végre elérhetővé vált egy olyan lexikon, amely a teljességre törekedve mutatja be az alakzatokat és a hozzájuk kötődő egyéb logikai, szemantikai, retorikai és stilisztikai jelenségeket, melyek az alakzatok elméletét világítják meg. A közel kétszáz alakzatot tárgyaló szócikkek tartalmazzák a tárgyalt alakzat magyar, görög, latin, német, francia és orosz nevét, illetve tömör meghatározását, továbbá bemutatják történetét, elnevezésének kialakulását. Minden szócikk tartalmaz egy vagy több olyan példát, amelyek lehetőség szerint magukon viselik az alakzat valamennyi tulajdonságát. A példát követi egy részletesebb leírás, mely korszerű példaanyag kíséretében szemlélteti a szóban forgó alakzat rendszerbeli, grammatikai, retorikai, stilisztikai jellemzőit, a nyelvhasználatban betöltött szerepét. A szócikkek végén az érdeklődők bibliográfiát találnak, az alakzatok közti rokonság feltérképezését pedig az utaló címszavak segítik. A lexikon az ELTE mai magyar nyelvi tanszéke mellett Szathmári István professzor vezetésével működő stíluskutató csoport hat-hétévi munkájának eredményeként állt össze. A kiadványhoz szorosan kapcsolódik a csoport egyik munkatársának, Kocsány Piroskának két éve megjelent műve, melyet érdemes az érdeklődők figyelmébe ajánlani: Alakzatok. Előtanulmányok egy tervezett alakzatlexikon számára (200611139). ISBN: 978-963-9902-02-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 4 910 Ft

Az aukció vége: 2011-08-01 01:18
. Szathmári István: Alakzatlexikon - Jelenlegi ára: 4 910 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése